Babylon Bar: Beverly Glenn-Copeland + Laryssa Kim

Locatie: STUK Labozaal

Het leven van de 75-jarige Canadese duizendpoot Beverly Glenn-Copeland leest als een sprookje. Na een scholing als klassiek zanger en een folkjazz-debuutalbum vergaarde Copeland in de jaren tachtig vooral bekendheid als enthousiaste zanger-acteur in kinderseries als Mr. Dressup en Sesame Street. Het was gedurende deze periode dat Copeland zich een Yamaha DX7 synth en een Roland drumcomputer aanschafte om in alle obscuriteit te experimenteren met ambient en new age-pop. Zo ontstond in 1986 het zesdelige meesterwerk Keyboard Fantasies. Dit zelf uitgebrachte album is een ode aan het leven en de natuur, gekenmerkt door sprankelende synthesizermelodieën en de honingzoete klankkleur van Copeland’s contralto-stem. Helaas kreeg Copeland niet de erkenning die hij verdiende, tot Keyboard Fantasies in 2016 in reissue werd uitgebracht. Vanaf dat moment ging het snel: Copeland werd uitgenodigd als lector op de Red Bull Music Academy en er volgde een Europese tour met zijn 5-koppige band Indigo Rising. Momenteel is er zelfs een biografische documentaire in de maak, die verschijnt in november 2019. “I was making music for a generation that had yet to be born”, zegt de muzikale visionair, die op 75-jarige leeftijd eindelijk een publiek gevonden heeft bij de jongste generatie van lo-fi- en ambient-liefhebbers.

De Italiaanse muzikant-vocalist Laryssa Kim belandde na een tussenstop in Amsterdam uiteindelijk in België, waar ze een opleiding akoesmatische compositie volgde. De jonge experimentalist maakt dromerige en trancy ‘popscapes’ door haar stem en andere geluiden in loop te zetten of te vervormen met effecten. In oktober 2019 brengt Laryssa Kim haar nieuwe EP uit.

“Glenn Copeland: the trans musical visionary finding an audience at 74.” - interview of The Guardian with Beverly Glenn-Copeland

“I was making music for a generation that had yet to be born” - interview of Le Guess Who? with Beverly Glenn-Copeland