Caterina Barbieri + Milan W. & The Tulnic Ensemble of Avram Iancu

Locatie: STUK Labozaal

De Italiaanse, Berlin-based componist Caterina Barbieri wordt door Pitchfork omschreven als één van de meest unieke nieuwe stemmen in modulaire synthesizer-muziek. In haar hypnotiserende composities onderzoekt ze de psychologische en fysieke impact van repetitieve melodische patronen. Barbieri komt voor het eerst naar België om haar nieuwe album Ecstatic Computation (Editions Mego) voor te stellen, na haar passages op o.a. Primavera, Sonàr en Dekmantel deze zomer.

Eén van de hoogtepunten van Europalia Roemenië 2019 is de samenwerking tussen de Antwerpse elektronica-tovenaar Milan W. en een Roemeens tulnic-ensemble met vijf vrouwen uit de commune Avram Lancu. De tulnic is een drie-meter lang blaasinstrument, vergelijkbaar met de alphoorn, dat sinds de middeleeuwen gebruikt wordt om te communiceren in bergachtige gebieden. Milan W. verbleef in de Transsylvaanse bergen om er te experimenteren met de rijke harmonieën en texturen van het instrument. Het resultaat wordt een gloednieuwe compositie voor vijfkoppig tulnic-ensemble en elektronica, in première te horen in STUK.

Dit project is een samenwerking tussen EUROPALIA ROMANIA, The Attic en STUK.

One of electronic music’s most interesting new voices.

Fact Mag over Caterina Barbieri

Als er een Eurovisiesongfestival voor de underground zou bestaan, dan zou Milan W. de perfecte Belgische vertegenwoordiger zijn.

De Morgen over Milan W