Elsewhere #12 in Zwartzusterkapel: Mary Lattimore + Adriaan De Roover

Locatie: Zwartzusterkapel, Zwartzusterstraat z/n Leuven

Elsewhere presenteert verstilde zondagavondmuziek op historische locaties in Leuven. Voor de 12e editie trekken we naar de barokke Zwartzusterkapel, met op het programma de Amerikaanse harpist Mary Lattimore en ex-Oaktree-frontman Adriaan De Roover, die zijn debuutalbum voorstelt.

Mary Lattimore is een Los Angeles-based muzikant en componist die met haar concertharp ijskoude klanklandschappen boetseert waarin vage herinneringen en evocaties opborrelen. Door gebruik te maken van elektronische effecten geeft ze haar eeuwenoude instrument een nieuwe invulling. Vorig jaar bracht ze haar tweede LP Hundreds of Days uit met daarop een scala aan blurry harpmelodieën om in te verdwijnen.

Antwerpenaar Adriaan De Roover bracht de voorbije jaren een frisse mix van postklassiek, ambient en elektronica onder zijn pseudoniem Oaktree. Nu komt de muzikant met een wondermooi debuutalbum uit onder zijn eigen naam: Leaves. Verwacht herfstige luistercomposities vol bedwelmende harmonieën, korrelige ruis en kabbelende breakbeats. Voor fans van Four Tet en Fennesz. Live mét drums!

Elsewhere is een initiatief van STUK, 30CC, Erfgoedcel Leuven & KU Leuven Dienst Cultuur. Elsewhere #12 ook samen met 25 jaar Toutpartout.

“The harp innovator experiments with an arsenal of new instruments - including her voice - on an album of ambient music as complex and meditative as the work of Pauline Oliveros.”

Pitchfork about Mary Lattimore

"Oaktree intends to bridge the gap between the club and the bedroom, sound system and headphones."

Clash Music about Adriaan De Roover/Oaktree