Hydrogen Sea + Camille Camille

Locatie: STUK Labozaal

Het Brusselse duo Hydrogen Sea staat sinds hun debuutalbum In Dreams uit 2016 garant voor sferische dreampop, gekenmerkt door de glasheldere vocals van Birsen Uçar en het elektronische universum van Pieterjan Seaux (o.a. Zwangere Guy en Sioen). Voor hun nieuwe album Automata besloten ze echter om de laptop achterwege te laten en de band uit te breiden met drie muzikale kleppers: violist Patricia Vanneste (ex-Balthazar), toetsenist Joris Caluwaerts (STUFF.) en drummer Steven Van Gelder (Tout Va Bien). Het resultaat is een warme, meer organische sound. Toch pleegt Hydrogen Sea met Automata geen stijlbreuk: in radio-singles als Run, Cold Water en Flogsta is nog steeds hun herkenbare stijl te horen. Hydrogen Sea blijft een wolk om heerlijk op te zweven, weg van alle drukte om ons heen.

Support van dienst is de singer-songwriter Camille Camille, eveneens uit Brussel. Met haar zachte fluisterfolk en delicate melodieën schopte ze het tot de finale van De Nieuwe Lichting 2019. Het is nu uitkijken naar haar debuutalbum, dat in het najaar van 2019 verschijnt.

“AUTOMATA werd een ode aan het analoge, middenin een wereld van digitale hysterie.”

De Morgen over Hydrogen Sea

“Door Patricia Vanneste (ex-Balthazar), Joris Caluwaerts (STUFF.) en Steven Van Gelder (Tout Va Bien) toe te voegen aan de groep klinken ze toegankelijker en vooral rijker.”

Indiestyle over Hydrogen Sea