INUIT Labo: Raveyards + Hypochristmutreefuzz + BOLT RUIN + Lingerwalt

Locatie: STUK Labozaal

“Weird Belgian music is in very safe hands”, schreef Bandcamp onlangs over de nieuwe golf van bizarre, snoeiharde en gitzwarte Belgische bands die het midden houden tussen noise rock, electroclash en performance. Hierbij noemde Bandcamp o.a. het Gentse power-vijftal Hypochristmutreefuzz, dat volgend jaar zijn langverwachte nieuwe album Hypnos releast. Volgens STUK en INUIT mag je daar gerust het (eveneens Gentse) fenomeen Raveyards bij rekenen. Als bezieler van het nomadische showcaseconcept GHOST en met leden van o.a. STAKE en Discodrunkards is Raveyards al lang geen onbekende meer binnen de Belgische underground. Bovendien brengt het trio dit jaar niet minder dan drie (3!) EP’s uit, waarvan de recente singles Glue in the Dark en Fazer alvast uitnodigen om het oude behang van je onderbelichte kelder af te krabben.

BOLT RUIN, de nieuwste aanwinst voor de Belgische dark-tronica, schrijft de soundtrack voor overwoekerde industriële wastelands. De jonge Limburger bracht onlangs zijn titelloze debuut uit bij Consouling Sounds en combineert loodzware beats met de energie van hardcore punk én de delicaatheid van hedendaagse klassieke muziek. Een andere belofte in het donkere elektronica-genre is Lingerwalt. De Leuvense soundscaper zal speciaal voor de gelegenheid sfeervolle improvisaties brengen in het prachtige houten auditorium van STUK.

Klinkt als: VUURWERK, Blanck Mass, Ho99o9

“Raveyards vertolkt het geluid van het ondergrondse clubleven in Gent. Denk aan Transformers die de liefde bedrijven in de kelder van de Berghain en euforische glitch-pop vocalen die een genadeloze chopped ‘n screwed behandeling hebben gekregen.”

HUMO over Raveyards

"Hypochristmutreefuzz are the latest chapter in that long tome of rock ‘n’ roll weirdos that dates back from Beefheart, through Pere Ubu, The Residents, Butthole Surfers and Mr Bungle to the new cream of Belgian noise-rock pioneers."

The Quietus about Hypochristmutreefuzz

“Atmosferische korrelige texturen, gedrenkt in een dreigende sfeer, voortgestuwd door smerige bassen en gebroken beats. Het beweegt zich tussen de energie van hardcore punk en de delicaatheid van klassieke muziek.”

Knack Focus over BOLT RUIN

“Het IDM- en ambient-geïnspireerde Lingerwalt – nom de plume van Wout Vandenbergh – maakt niet alleen gedeisde indie-elektronica, hij toont zich ook een meester van mysterieuze dark ambient.”

Dansende Beren over Lingerwalt