ORGANIZATION FOR PERMANENT MODERNITY (BE)

Lezing in het Engels

ORGANIZATION FOR PERMANENT MODERNITY geeft vorm aan duurzame oplossingen voor sommige van de moeilijkste architecturale opgaven ter wereld. Standaardisatie en het ontwerpen op basis van feiten (en niet op die van gevoelens), zijn de sleutelelementen in het huidige werk van ORGANIZATION FOR PERMANENT MODERNITY. Hun werk is toegewijd aan eenvoud, bescheidenheid en ernst.

De stelselmatige integratie tussen ontwerp, strategische planning en technische benadering ligt aan de basis van het succes van ORGANIZATION FOR PERMANENT MODERNITY. Ondanks de permanente basisstructuur in hun ontwerpen, is de invulling ervan inwisselbaar. Sommige vormen zijn permanent, andere tijdelijk, en ze staan open voor vele programma’s en gaan intelligent met de beschikbare middelen en materialen om.

Projecten zijn onder meer een masterplan voor het slachthuisdistrict in Brussel (bevat een markthal van 25.000 vierkante meter), een aantal publieke voorzieningen in de buurt van Brussel, een plan voor de bescherming en uitbreiding van de kustlijn tussen Frankrijk en Nederland (68 km, 2009) en een gewonnen competitie voor een grote stortplaats in Zuid-Korea (2008)

Alexander D’Hooghe en Luk Peeters zijn partners bij Organization for Permanent Modernity. De organisatie heeft een onderzoekstak bij MIT en bureaus in Boston en Brussel.

http://orgpermod.com/

Auditorium 12|13 is een lezingenreeks over architectuur, stadsplanning en design i.s.m. Stad en Architectuur vzw.