Het kolonialisme is niet voorbij

Locatie: STUK Auditorium

Het racisme hier bij ons is onlosmakelijk verbonden met de neokoloniale houding van Europa tegenover Afrika. Zo betoogt Marie Bamutese, die twintig jaar geleden als Rwandese vluchtelinge naar België kwam. De rol van het onderwijs is volgens haar cruciaal, zowel hier als in Afrika. Daarbij moet ook veel aandacht gaan naar de wantoestanden van vandaag, want die zijn mee een gevolg van het koloniale verleden.

Marie Bamutese is maatschappelijk werkster en masterstudente Internationale Politiek (KU Leuven). Zij is Vredesvrouw (Vrouwenraad/Senaat, 2016) en meter van het Mozaïko-project van de Vlaamse Gemeenschap (Cel Diversiteit).

Lezing i.s.m. Vormingplus Oost-Brabant.

Deze avond sluit aan bij het project Racismewijs. Ontdek het volledige aanbod, leestips en andere inspiratie op www.racismewijs.be.

UPDATE
De lezing verloopt volledig corona-proof, maar we begrijpen dat iedereen op dit moment bezorgd is. Om die reden, en in het licht van mogelijk strengere corona-maatregelen vanaf 26/10, wordt de lezing van Marie Bamutese omgevormd tot een hybride avond. Dat wil zeggen dat je de lezing niet alleen kan bijwonen in STUK, maar ook, indien je dat wenst, online vanuit je eigen kot. We sturen daarom elke deelnemer enkele uren voor de start een link naar de live streaming via zoom. Je maakt dus op de avond zelf je keuze: naar STUK komen of meekijken van thuis uit op je laptop of tablet (met stabiele internetverbinding).

LET OP

De zitjes in STUK voor de avond met Marie Bamutese zijn uitverkocht.
Maar geen nood: je kan nog steeds inschrijven voor de online streaming op hetzelfde moment via vormingplusob.be/activiteit/6687