Kali Malone + Razen (live organ) | Begijnhofkerk [GEANNULEERD]

Locatie: Begijnhofkerk (Sint-Jan-de-Doperkerk) Leuven

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

De Amerikaanse, in Stockholm wonende minimalist Kali Malone combineert elektronische en analoge klanken. Vanuit deze synthese creƫert ze trage, repetitieve composities die de luisteraar meenemen in een warm en tijdloos bad. Als orgelstemmer experimenteert ze bovendien met historische stemmingen, zoals just intonation, en met albums als The Sacrificial Code (2019) en Studies for Organ (2020) bracht Malone onlangs nog twee prachtige orgelalbums uit. Kali Malone zal spelen op het 17e-eeuwse orgel van de Begijnhofkerk.


Het Belgische ensemble Razen ploetert door het niemandsland tussen drone, volksmuziek, psychedelica en oude muziek. Met half-vergeten instrumenten zoals de schalmei of draailier brengen ze lange improvisaties die schipperen tussen nauwelijks hoorbaar en demonische extase. Net als Kali Malone gaat hun voorkeur uit naar oude stemmingen, waarin boventonen en akoestische interferenties beter hoorbaar worden. Razen zal in residentie komen in de Begijnhofkerk en experimenteren met het monumentale kerkorgel, evenals met de akoestiek van het gebouw.