Online premiere : Works in Silence by Lucinda Childs

Locatie: Online

Op 19 november zou DANCE ON Ensemble in het kader van het Playground festival in STUK de wereldpremière brengen van Works in Silence by Lucinda Childs. Corona stak daar jammer genoeg een stokje voor.

In afwachting van de live voorstellingen presenteerden we de online première van deze bijzondere creatie, die te zien was van 27 december 19:00 tot 3 januari 19:00.


Works in Silence biedt een unieke inkijk in het vroege werk van choreografe Lucinda Childs, een icoon uit de 20ste eeuwse dansgeschiedenis. Ty Boomershine, langdurig danser van Childs’ gezelschap, wist haar te winnen voor een samenwerking. Zes dansers van het DANCE ON Ensemble brengen een collectie van haar vroege choreografieën die in de jaren 70 te zien waren in musea, kerken en de openbare ruimte. De meeste van die dansstukken zijn sindsdien nauwelijks of zelfs niet meer getoond. Deze choreografieën hebben in hun tijd een immense invloed gehad op zowel de beeldende kunst als op een generatie van choreografen. De werken geven uitdrukking aan een kwetsbaarheid en menselijkheid. Uitgevoerd door een groep dansers met elk hun eigen rijke geschiedenis en kennis, illustreren ze de waarde van ervaring. Door alle artificialiteit en theatraliteit overboord te gooien, wordt de schoonheid en de wijsheid blootgelegd en gedeeld. Een niet te missen stuk dansgeschiedenis!

PROGRAMMA

Untitled Trio, Premiere June 1, 1968 - 1973 / Judson Memorial Church, New York, NY
Congeries on Edges for 20 Obliques, Premiere March 8,1975 / Y.M.C.A. Nyack New York
Katema, Premiere March 12, 1978 / Stedelijk Museum, Amsterdam, The Netherlands
Radial Courses, Premiere June 23,1976 / Washington Square Methodist Church, New York, NY
Melody Excerpt, Premiere November 3,1977 / Brooklyn Academy of Music, Brooklyn, NY

CREDITS

Works in Silence

Untitled Trio, Congeries on Edges for 20 Obliques, Katema, Radial Courses, Melody Excerpt

Choreografie Lucinda Childs Artistieke leiding DANCE ON Ty Boomershine Dansers Ty Boomershine, Anna Herrmann, Emma Lewis, Gesine Moog, Ogbitse Omagbemi, Lia Witjes-Poole Lichtontwerp Martin Beeretz Geluid Mattef Kuhlmey Kostuums Alexandra Sebbag Productie DANCE ON/DIEHL+RITTER Coproductie STUK, Münchner Kammerspiele gefinancierd door het Doppelpass Fonds van de Kulturstiftung des Bundes

DANCE ON is een initiatief van DIEHL+RITTER gefinancierd door de Bundesbeauftragten für Kultur und Medien en gecofinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie in het kader van DANCE ON, PASS ON, DREAM ON