Piano Works Debussy [GEANNULEERD]

Locatie: 30CC/Schouwburg

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

‘Muziek ligt in de ruimte tussen de noten’, beweerde Claude Debussy. De Franse impressionist, rebel onder de componisten, wist poëzie te verklanken: eerder dan muziekstukken creëerde hij weidse landschappen of klaterende watervalletjes. De danstaal van Lisbeth Gruwez, die eerder met succes tussen de regels van Bob Dylans werk bewoog, is de gedroomde match.
Samen met pianiste Claire Chevallier, die eerder samenwerkte met Rosas en Anima Eterna, gaat de choreografe Debussy’s préludes en études te lijf. Het duo wil onderzoeken en vertalen hoe hij morrelde aan de muzikale regels door zich te concentreren op stilte en ruimte, kleine omwegen en gebaren. Het resultaat is een duet tussen de klanktapijten van Debussy en het wervelende dansmateriaal van Gruwez, die expliciet 'tussen de tonen' wil dansen.

© Danny Willems

Foto's © Danny Willems