We Are Before (stories of an intruder)

Locatie: STUK Studio

De laatste zeven jaar van mijn leven was ik een indringer. Ongevraagd en ongenodigd stapte ik verschillende bijeenkomsten binnen om er te praten over hoe we als mensen samenleven, over hoe de samenleving een co-creatie is van ieder-een. Je zou mijn interventie kunnen interpreteren als een bom of als een geschenk. Mensen waren verrast, geshockeerd, ontroerd, kwaad.

Met mijn guerillaspeech probeerde ik van elke meeting een politiek moment te maken. Op die manier verraste ik meer dan 10.000 mensen, verstoorde hun dagelijkse routines met kleine en grote levensvragen. Telkens herhaalde ik dezelfde woorden en ik noemde het Lecture For Every One. Het verspreidde zich over twaalf landen maar bleef grotendeels onzichtbaar. Als een virus. Dit is geen fictie, dit is echt gebeurd.

Nu wil ik dat verhaal over woorden, liefde, geweld en verbinding delen. Over mensen, alleen en samen. Het is een verhaal over wat het betekent om je uit te spreken, vandaag. Over de (on)mogelijkheid om ieder-een aan te spreken. En over hoe we altijd (in de tijd) voor zijn: voor de oorlog begint, voor je kust, voor je echt beslist. Hoe we ook vandaag, voor zijn.


Deze storytelling-performance wordt gepresenteerd samen met de publicatie van Lecture For Every One 2013-2020.