Where did our love go? [GEANNULEERD]

Locatie: STUK Labozaal

STUK sluit de deuren en annuleert alle publieke activiteiten tot 13 december, na de beslissing van Federale Overheid op 30 oktober en uit solidariteit met iedereen die tegen COVID-19 vecht. Alle ticketkopers worden rechtstreeks gecontacteerd.

Zorg voor elkaar, en hou het veilig.

Tijdens The Great Depression werden in de VS danswedstrijden georganiseerd met geldprijzen voor dansparen die bleven dansen tot de totale uitputting. Het bleek een mooie kans voor mensen die alles hadden verloren tijdens de beurscrash van 1929. Het publiek sloot weddenschappen af wie het het langst zou volhouden. Rechters controleerden of de regels werden gevolgd: wie niet meer in beweging was, werd gediskwalificeerd. Soms voegden juryleden extra uitdagingen toe, zoals het samenbinden van de enkels van danspartners. Dat vreemde fenomeen bracht Emilie Pitoiset ertoe om de impact van een politieke, economische of sociale crisis op de bewegingen van lichamen te bestuderen.

Where did our love go? is een choreografie voor twee dansparen op de rand van de instorting. Naast deze versie van één uur, bestaat er ook een versie die maar liefst zes uur duurt.

Emilie Pitoiset is beeldend kunstenaar en choreografe en woont en werkt in Parijs. Haar werk onderzoekt het weerstandsvermogen van lichamen via dans, rituelen, seksualiteit en geld en verwijst onder meer naar film noir, geheime genootschappen en populaire cultuur vanaf de jaren 20.


Where Did Our Love Go ?
60 min, 2019.
Courtesy Emilie Pitoiset / Compagnie KittyFisher