All the voices she speaks

Locatie: STUK Expozaal

Geïnspireerd door de solotentoonstelling van de Britse kunstenaar Helen Cammock brengt Soukaïna Bennani de performance All the voices she speaks.

Bennani’s performance kan begrepen worden als een respons op het werk Chorus I - Che si può fare, waarin Cammock doorheen verschillende interviews met vrouwen de kracht van de klaagzang verkent en inspeelt op hun potentieel om te fungeren als uitdrukking van overleving, veerkracht en hoop.

Op de tonen van Roberta Mameli - Madrigals, book 8 onderzoekt Bennani in haar gedicht haar eigen positie als vrouw in familiale, religieuze, culturele en maatschappelijke context.

Soukaïna Bennani
(1995, Hoboken)

Soukaïna Bennani is woordkunstenaar, host en organisator. Soms maatschappelijk bezeten, soms een sukkel voor de liefde, maar altijd een poëet met haar hart op de tong. In 2015 leverde ze haar eerste bijdrage aan theaterstuk Fi Manzili, een poëtische vertelling over het leed van een Palestijns gezin. Sindsdien flaneert ze van het ene podium naar het andere. Zo bemachtigde ze in 2016 een plek in de finale van de gesproken woord wedstrijd Naft voor Woord, een initiatief van Creatief Schrijven vzw, en schreef ze in 2017 ‘We gaan de vrouw zien’, een gedicht dat in 2021 werd gepubliceerd in ‘Intieme Revoluties’. Sinds 2019 is Bennani moeder van het podium genaamd ‘Pillow Talk’, een warm en intiem gesproken woord event voor collega-poëten. Soukaïna heeft liever dat je haar poëzie hoort dan leest. Want ze schrijft om te geven. Om emoties op te wekken waarvan je even vergeten was dat je ze had. Ze schrijft en deelt om te ontroeren. Ze streeft naar uw kippenvel.