Are we attacking architecture?

Locatie: College De Valk 01.13 / Tiensestraat 41, 3000 Leuven

Leave no stone unturned. Of, laat geen materialen onbestudeerd. Het werk van Doorzon toont een eigenzinnige visie op interieurontwerp, met een diepe kennis van het vak en groot effect op de omgeving. Hun unieke visie op interieur heeft zich de voorbije jaren gemanifesteerd in tal van samenwerkingen met o.a. architecten devylder vinck taillieu, 51N4E, en architecten Els Claessens en Tania Vandenbussche.

De samenwerking met de architect, rechtstreeks met de bouwheer, of binnen een groot team, is de bron van zowel conflict als creativiteit. Vanuit hun ervaring met groot- en kleinschalige projecten zal Doorzon de steeds veranderende rol van de interieurarchitect beschrijven en aantonen waar ze opportuniteiten vinden om een interieur te creëren dat weerstand kan bieden aan externe vereisten. Na de lezing zal Susanne Pietsch, architect en docent aan TU Deft (Interior Buildings Cities), verder ingaan op de productieve fricties tussen interieur en architectuur, en hoe de verhouding tussen beide kan evolueren in de toekomst.

Doorzon interieurarchitecten werd in 2005 opgericht door Stefanie Everaert en Caroline Lateur. Sinds 2016 werken Stefanie en Caroline als docent aan de KU Leuven waar ze de studio ‘Vraagstukken uit de praktijk’ leiden. Recente projecten zijn o.a. CEGA Coworking SQ Central, renovatie van Theatre for Opera and Ballet in Tirana, en een nieuwe scenografie voor de vaste collectie van het Designmuseum in Gent.

AUDITORIUM 21/22 – SLOW SPACE
lezingenreeks architectuur, stedenbouw en design

Hoe manifesteert traagheid zich in de ruimte? Hoe ziet een traag proces eruit? Kunnen we weerstand bieden aan snelheid? Kunnen we tegengaan om over tijd en ruimte te spreken in termen van consumptiegoed? Hoe vertel je een verhaal over trage ruimte? Wie zijn de protagonisten (anti-helden) van dit verhaal? Is er een Slow Movement in opkomst? Wie zijn de ontwerpers en kunstenaars die zich bekommeren om traagheid? Hoe doen ze dat? Wat is de juiste trage attitude? De perfecte slow setting? De beste slow vibes?

PARTNERS: STUK, KU Leuven dep. architectuur, KU Leuven Cultuur, Existenz / STEUN VAN: stad Leuven, Vlaamse Overheid / SPONSORING: FEBELCEM, Vandersanden Group, Media A+ Architecture in Belgium / Ontwerp affiche: Buro Bertus