Jazz Op Zondag : najaar 2021

Locatie: STUKcafé

All The Gin Joints (DJ)
zo 19.9.21 21:00

All The Gin Joints zorgt voor een gezellige jazzy sfeer met 'krakende' vinyl op de decks en een gin tonic in de hand. Een mix van de beste jazz-platen uit de jaren '50 en '60 tot -eventueel- een streepje good old swing.

Lũpḁ Gang Gang Quartet
Zo 03.10.21 21:00

Frisse, vernieuwende en ondeugende band die - ondanks hun jonge leeftijd - tonnen ervaring uitstraalt op het podium. Ze nemen het publiek mee op hun zoektocht naar 'eclectisme' vertrekkend vanuit een jazz-funk perspectief. Een muzikale tocht zonder artificiële grenzen met een ongekend enthousiasme en ontembare drive aan energie. Luister hun nieuwe EP STALINGRAD om in de sfeer te komen; want op zondag 3 oktober bijten ze de spits af als eerste live-act van het JOZ-seizoen.

Line up

Anton Robberechts: gitaar, zang
Miel De Koninck: piano
Lena Thijs: basgitaar, zang
Rob Swennen: drums

Moene Peeters invites
zo 10.10.21 21:00

Moene Peeters invites! Student jazz en lichte muziek Moene Peeters (LUCA Lemmens) nodigt in het kader van JOZ een aantal vrienden. Leuvens talent op het podium!

Line up


Moene Peeters: drums
Yarno Hoedenmakers: piano
Elly Brouckmans: alt sax
Lucien Lenaerts: bas


Emil De Waal & Gustaf Ljunggren
zo 17.10.21 21:00

Deze twee JOZ-legendes hebben geen introductie meer nodig. 2 Deense ultra dynamische topmuzikanten met enorme staat van dienst, die ons steeds blijven verrassen met nieuwe variaties op hun rijke muzikale universum. STUK houdt van Emil De Waal & Gustaf Ljunggren en zij houden van STUK; een spannend huwelijk op zijn best!

Line up

Emil de Waal - drums & electronics, ...
Gustaf Ljungrenn - gitaar, lapsteel, keys, electronics, …

Collision
zo 24.10.21 21:00

De groep Collision is geboren na de ontmoeting van vier jonge gepassioneerde jazzmuzikanten. Dit kwartet vormde zich eind 2019. In februari 2020 traden ze voor het eerst op in Heptone (Itter), en wisten het enthousiasme van het publiek op te wekken! Hun repertoire varieert tussen eigen composities en de muziekstukken van Belgische en internationale muzikanten die ze enorm appreciëren: Peter Hertmans, Olivier Collette, Tineke Postma, Martijn Van Iterson, Joshua Redman, Pat Metheny…

Line up

Jonathan Collin : contrabas en basgitaar
Eliott Knuets : gitaar
Nero Vergaert : tenor sax
Rémi Ghesquiere : drums

The Jazz Kid (DJ)
zo 31.10.21 21:00

Jazz-collector en -liefhebber Lander Lenaerts neemt ons mee op sleeptouw voor een laid-back avond met al wat jazz te bieden heeft.

Woolvs
zo 07.11.21 21:00

Woolvs is een Brusselse avant-garde rockband. Ze spelen DIY-songs vanuit minimalistische verhalen met een voorliefde voor korrelig experiment.

Line up

Willem Malfliet: gitaar, stem en synths
Vitja Pauwels: gitaar, synths en samples
Soet Kempeneer: bas
Casper Van De Velde: drum, backings en samples
Ruben De Maesschalck: bas

Schreel Van De Velde
zo 14.11.21 21:00

We sluiten dit seizoen af met een knaller van formaat alvorens de gebouwen van STUK de nodige facelift krijgen. De eer gaat naar het getalenteerde duo: Lucas Schreel (Kloothommel) en Casper Van De Velde (SCHNTZL, Bombataz, Donder, An Pierlé Quartet). Een interactie die leidt tot pure muzikale magie. Met hun album Balts wenken ze een knipoog naar de natuur en het dierlijke paringsgedrag. Je kan al raden wat ons te wachten staat? Een avond vol verleiding en hofmakerij. Kortom, de perfecte apotheose van ons seizoen!