Open residency presentations STUDIOS graduates P.A.R.T.S.

Locatie: STUK Soetezaal

De eerste week van september verwelkomt STUK de afstuderende generatie dansers en choreografen van P.A.R.T.S. STUDIOS en de Bachelor Dans aan het Conservatorium in Antwerpen. Hun voorbije twee studiejaren werden gedwarsboomd door een onverwachte pandemie. Achter gesloten deuren en in uitdagende omstandigheden werkten ze verder aan de ontwikkeling van hun artistieke praktijk.

Van woensdag tot vrijdag zet STUK de deuren open voor dialoog en ontmoeting. De studenten delen hun onderzoek en afstudeerprojecten met elkaar, met collega’s uit de sector en het publiek. Kom kennis maken met deze jonge wolven!

Eind juni 2021 studeerde de eerste lichting studenten af van de P.A.R.T.S. STUDIOS, het nieuwe Masterprogramma aan de Brusselse hedendaagse dansschool o.l.v. Anne Teresa De Keersmaeker. Gedurende twee jaar liepen veertien jonge choreografen en dansmakers uit alle windhoeken van de wereld een traject waarin zij hun eigen onderzoek en creaties ontwikkelden. Een onverwachte pandemie dwarsboomde het programma, maar dat weerhield hen er niet van om in moeilijke omstandigheden, achter gesloten deuren, hun creatieve stem en praktijk vorm te geven.

In september ontvangt STUK de studenten voor een collectieve residentie. Gedurende een week blikken ze terug op hun afstudeerprojecten en onderzoek, delen ze hun praktijk en gaan ze in dialoog met werkplaatsen en alternatieve managementbureaus over hun toekomstplannen in het professionele veld.

Op woensdag en donderdag, openen de studenten de deuren van de Soetezaal voor korte (walk & talk) presentaties gevolgd door een gemodereerd gesprek. De presentaties zijn gebundeld rond vier thema's die als een rode draad door hun afstudeerwerken lopen: het uitgeputte lichaam, de notie van landschap, theatraliteit en de relatie tot een publiek.

STUK en P.A.R.T.S. nodigen u van harte uit om fragmenten van de afstudeerwerken te ontdekken en in gesprek te gaan met de studenten.

Open STUDIOS richt zich tot een professioneel en een toegewijd publiek.

PROGRAMMA

wo 8 sep 2022

17:30 - 19:00: THEATRICALITY
Met: Calvin Carrier, Timothy Nouzak

20:00 - 22:00: THE EXHAUSTED BODY
Met: Mooni Van Tichel, Mary Szydlowska, Tessa Hall

do 9 sep 2021

17:30 - 19:00: LANDSCAPE
Met: Lydia McGlinchey, Fouad Nafili, Estefanía Álvarez Ramírez

20:00 - 22:00: THE RELATION TO AN AUDIENCE
Met: Luis Miguel Ramírez Muñoz , Lily Brieu Nguyen, Stanley Ollivier, Eimi Leggett

Met deelname van:

Estefanía Álvarez ⧫ Lily Brieu Nguyen ⧫ Calvin Carrier ⧫ Tessa Hall ⧫ Eimi Leggett⧫ Lydia McGlinchey ⧫ Luis Miguel Ramírez Muñoz ⧫ Fouad Nafili ⧫ Timothy Nouzak ⧫ Stanley Ollivier ⧫ Mary Szydlowska ⧫ Mooni Van Tichel