DIY Shrines

Locatie: Leuven

Voor het tentoonstellingsproject As You Think So Shall You Become ontwerpen en ontwikkelen Robbert&Frank Frank&Robbert 100 flat-pack shrines of kleine heiligdommen om tijdens hun events te verspreiden onder de Leuvenaars. Ze omarmen de verschillende tradities verbonden aan shrines overal ter wereld; soms zijn het huisjes voor de voorouders van de bewaarder, soms dienen ze als ritueel altaar en soms zijn het kleine tempeltjes of doosjes om een relikwie uit het verleden in te bewaren.

Met DIY Shrines maken ze een DIY versie waarmee je zelf aan de slag kan. Creëer je eigen persoonlijke rituelen rond het ‘heiligdom’ en geef het zo een betekenisvolle plaats in je leven. Robbert en Frank helpen je mee op weg. Het ontwerp laat bovendien toe om uiteindelijk verbrand te worden. Het kunstwerk verandert zo in as en de inhoud en verhalen van jouw shrine maken de overstap van de materiële naar de spirituele wereld.

Curator: Karen Verschooren

Met dank aan Maakleerplek

Doe je graag mee met dit project, noteer dan je naam en contactgegevens op onderstaande intekenlijst en kom naar een van de publieke momenten van As You Think So Shall You Become om je eigen DIY Shrine op te halen. Het eerstvolgende afhaalmoment is:

DI 22 MAA 19:00, SLAC: Artist Talk Robbert&Frank Frank&Robbert

Heb je een DIYShrine in huis gehaald? Ontdek dan nog wat extra info over de shrines op de website van Robbert&Frank Frank&Robbert.

Deel je graag een foto of video van je DIY shrine, gebruik dan de tags @r_en_f en @stukleuven en de hashtag #DIYshrine , of mail je foto’s naar ticket@stuk.be

Sinds 2012 gaan Frank en Robbert door het leven als het kunstenaarsduo Robbert&Frank Frank&Robbert. Deze intense samenwerking vormt de basis voor hun artistieke praktijk en symboliseert hun visie op vriendschap, collectiviteit, samenspel en kennisdeling. Samen realiseren ze een multidisciplinair oeuvre van objecten, prints, installaties, video's, acties in de openbare ruimte en cross-over performances op de grens tussen kunst en theater. Met hun werk verhouden ze zich actief tot de globale samenleving en formuleren ze vragen en poëtische alternatieven. Hun werk was te zien in solotentoonstellingen in o.a. Fred&Ferry Gallery (Antwerpen), Croxhapox (Gent), Netwerk (Aalst), Lage Egal Gallery (Berlijn), Buda (Kortrijk) en Be-Part (Waregem), en in groepstentoonstellingen in o.a. Baro Gallery (Sao Paulo), Charlama Contemporary Art Gallery (Sarajevo), Panthera Art Space (Brussel), Belvédère (Rotterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlijn), Dr. Guislain Museum (Gent) en BOZAR (Brussel).

Ze studeerden in 2012 af met een masterdiploma beeldende kunst aan het KASK Gent. Sinds januari 2021 worden ze vertegenwoordigd door Fred&Ferry Gallery (Antwerpen).