Electric Life (14+)

Locatie: 30CC/Schouwburg

Choreografen Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom nemen Stravinsky’s meesterwerk Petrouchka als inspiratiebron voor een nieuwe danscreatie met negen jongeren tussen 15 en 24 jaar.

Niet de oorspronkelijke enscenering uit 1911 is het vertrekpunt, maar wel een diepgaande lezing van de muziek. Stravinsky's hang naar contrast, ritme en vaart is typerend voor de moderne mens aan het begin van de vorige eeuw, waarin elektriciteit en machines het straatbeeld veranderen en het leven in alle opzichten onder stroom komt te staan.

Choreografie Elisabeth Borgermans en Thomas Vantuycom / Dans Nolan Decreton, Lauryn De Ruyck, Kiko Labarque-Persyn, Celien Mertens, Louis Staquet, Annabel Van Acker, Tess Van der Sanden, Maïté van Genugten en Lennert Vanhove / Muziek Igor Stravinsky, Alain Franco en Raphaël Hénard / Muziekdramaturgie Alain Franco / Kostuums Alexandra Sebbag / Licht Kurt Lefevre / Productie fABULEUS / Coproductie Perpodium, Brussels Philharmonic, Concertgebouw Brugge en STUK / Met de steun van de stad Leuven, de Vlaamse Gemeenschap en de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid